diumenge, 3 de març del 2013

L'ESTRET DEL TEMPS


L’estret del Temps


Estren aquest blog amb l’obra L’estret del temps, de Pere Pons i Clar. Autor mallorquí que va néixer a Santanyí  el 1946, és professor de català i escriptor. L’estret del Temps és la seva primera novel·la per a joves i amb la qual ha guanyat el premi Gran Angular.

L’obra ens du a situar-nos a un lloc meravellós de Mallorca, L’estret del Temps, espai entre Santanyí i Cala Figuera. I el nostre protagonista, en Joan, ens endinsa dins una aventura genial. L’argument es basa amb en Joan, un jove de 16 anys de Barcelona que ha vengut a passar els mesos d’estiu amb la seva àvia. En Joan, per tal de satisfer el desitj dels seus companys, s’endinsa dins una aventura perillosa, visitar amb la seva tabla de surf la cova de l’Estret del Temps, on segons conta la llegenda és un lloc perillós. Davant això, els joves es preparen molt bé, tot i això, en Joan, a causa de les fortes ones, perd el control i es separa del grup. Passa moments de molta por, però aconsegueix sobreviure perquè s’aferra a una roca. Des d’aquella roca comença a sentir unes veus, les quals el guien a trobar la sortida. Ara bé, a la sortida no troba qui l’ha guiat, i per això, passats uns dies, torna amb na Caterina, la seva parella. Aquesta tot i tenir por, acompanya  en Joan a investigar qui és. Els dos, després de fer front a molts perills troben una cova, en la qual hi ha en Jaume, un veí del poble que donaven per mort. Aquest tenia molt bona relació amb el Joan, i els explica perquè ha deixat la vida del poble i ha marxat allà. Durant l’estiu els joves el segueixen visitant, però a finals d’estiu es van a acomiadar, perquè en Joan ha de tornar a Barcelona, però abans del darrer adéu, en Jaume els té una sorpresa preparada, els condueix a la vertadera cova de l’estret, i allà hi descobreixen l’origen de les moltes llegendes que en Jaume contava a nen Joan.

L’autor utilitza aquesta obra per donar-nos a conèixer algunes de les zones més belles pròximes al seu poble natal, ja que a través del personatge ens descriu diferents espais. A més, també ens permet conèixer algunes de les llegendes relacionades amb aquest espai tan misteriós i alhora meravellós.

Així doncs, tot i que sigui una obra dirigida als més joves, recoman llegir-la, ja que ens permet conèixer nous llocs i, a més, introduir-nos dins l’aventura, una aventura genial. També cal dir, que aquesta obra ens permet fer una reflexió interior i demanar-nos sobre la vida en si, ja que a vegades no sabem la sort que tenim, i tampoc sabem valorar el que en realitat importa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada