dissabte, 9 de març del 2013

LA SOMBRA DEL VIENTO


LA SOMBRA DEL VIENTO 



La Sombra del Viento és una novel·la de Carlos Luís Zafón publicada per primer cop el 2011. Zafón és un escriptor català nascut a Barcelona el 25 de setembre del 1964. Ha escrit diverses obres, i la novel·la a tractar, és la primera de quatre novel·les relacionades entre elles i ambientades en una Barcelona que va des de la revolució industrial a la postguerra espanyola. Pel que fa a La Sombra del Viento, cal dir que es va convertir en un best-seller i va ser traduïda en 36 idiomes.

Així doncs, la història d’aquesta novel·la es desenvolupa al voltant de la figura de Daniel Sempere, i es situa a la Barcelona dels anys 40. El protagonista de l’obra (orfe de mare) és acompanyat pel seu pare, llibrer, a un lloc misteriós i estrany ocult al centre de Barcelona, on es guarden, baix un estricte secret, llibres de tota procedència denominat el “Cementiri dels llibres Oblidats”. En aquest lloc, Daniel haurà d’elegir un llibre, i després d’una gran confusió es troba amb La Sombra del Viento, de Julián Carax.

El fet de llegir el llibre en una sola nit, provoca en Daniel una inquietud per conèixer més obres per aquest autor, del qual només es sap que va desaparèixer i que quasi tota la seva obra literària es va perdre en un espectacular incendi. A partir d’aquí, Daniel comença a cercar informació de l’autor, i en el transcurs d’aquesta cerca van succeint una sèrie de fets i personatges que relacionen a Carax amb la seva història, el seu passat i la seva sort.

Al llarg d’aquesta història, paral·lelament van apareixent una sèrie de personatges com Daniel, Clara, el seu primer amor; Fermín Romero, amic; Nuria Monfort, filla d’Isaac; Isaac Monfort, guardià del Cementiri dels llibres, etc.

A partir d’aquest argument anim a tots els lector a llegir aquesta obra, la qual s’engloba dins el gènere del misteri, i ja és present des de les primeres pàgines. A més, aquesta novel·la també és una mescla de novel·la històrica, de costums i sobretot, també és una història d’amor.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada