dissabte, 30 de març del 2013

BALEARS I PITIÜSES: TERRES DE LLEGENDA


BALEARS I PITIÜSES: TERRES DE LLEGENDA

Avui vos vull parlar d’una de les darreres novetats culturals que han aparegut dins el mercat català. El passat dimarts 26 de març, Caterina Valriu va presentar el seu darrer llibre, Balears i Pitiüses: Terres de llegenda.


Caterina Valriu és doctora en Filologia Catalana i professora de la UIB, i a més, és narradora i escriptora. La seva tasca es centra principalment en la recerca de literatura popular i en la literatura infantil i juvenil. I arreu de Mallorca és coneguda com na “Catalina Contacontes”. Cal dir, que al llarg dels anys, Valriu ha anat fent un seguint de publicacions, tant de llibres relacionats amb la tradició popular com llibres destinats a infants.


Respecte a la presentació d’aquest llibre, cal dir que va ser un acte magnífic, perquè tots els oients vam tenir la oportunitat de poder escoltar a Maria Antònia Oliver, la qual en va fer la presentació, i després a Caterina Valriu, la què ens va emocionar amb una de les seves llegendes.


Pel que fa al  darrer llibre de Valriu, cal dir que es tracta d’un recull de trenta-tres narracions que recorren les quatre illes. A partir d’aquestes narracions en coneixem un dels grans tresors de les illes, com és la memòria popular, la qual es crea a partir de fets històrics i la imaginació. Aquestes narracions ens condueixen a un món meravellós, de passió, intriga, diversió, el qual ens permet conèixer les històries que s’amaguen darrere cada indret de les nostres illes. 


Al llarg d’aquest llibre podrem trobar històries diferents, enginyoses, tràgiques, còmiques... I, pel que fa als personatges que hi apareixen, cal dir que són els que formen part de la nostra història, ja que ens són pròxims, són gent del poble, els quals veuen alterada la seva quotidianitat per un fet meravellós. Ara bé, al llarg d’aquestes narracions també hi apareixeran personatges màgics com els gegants o les bruixes.


Com veiem aquest és un llibre força interessant, inquietant, ja que a través de diferents narracions ens condueix a conèixer històries meravelloses i apassionants que han tingut lloc a les nostres terres al llarg dels diferents segles. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada