dimecres, 12 de juny del 2013

La Mirora mata els dimarts

LA MIRORA MATA ELS DIMARTS


Ja feia gairebé un mes que no publicava res, els exàmens i el final de curs es noten. Ara bé, durant aquest temps, per desconnectar un poc de tot he llegit un nou llibre, La Mirora mata els dimarts. Ha estat un llibre força interessant, i aquí en  coment algun aspecte.


Es tracta d’un llibre de  Josep Torrent i Alabau, neix al 1956 a Bellcaire d’Empordà. Fóu cap de policia d’Olot, el qual li ha ajudat en gran mesura en la seva faceta d’escriptor de novel.la d’intriga. Actualment compagina la feina com escriptor amb la tasca de coordinador de les policies locals de Catalunya, assessor de seguretat pública a ajuntaments, i és també cap de policia local. Ha guanyat premis com Premi de narrativa Montserrat Roig, Premi Victor Mora i el Ferran Canyameres entre d’altres.


 En aquesta obra, pareix a ser que el misteri es revetlla abans de començar la història, però en realitat no és així. Ja sabem qui és l’assassina, sí, però quins són els motius que la mouen a actuar? Per què mata precisament els dimarts?
 La Mirora mata els dimarts és un llibre d’intrigues, de misteris, un joc d’escacs mental entre la Mirora i l’inspector de policia. I ambdós pareixen gaudir del joc. La Mirora és una empresària del sector de la perfumeria, una persona que sap el que vol, per què ho vol i quan ho vol, intel·ligent i metòdica. L’inspector Surrell és un professional que viu dedicat a la seva feina, un abnegat “home de bé” que no li importa no descansar fins que tanca un cas. Tant l’un com l’altre, cadascú a l’altre extrem de la llei, fan servir les seves capacitats mentals per al seu propòsit, el d’ella és maquinar els crims i confondre a la policia amb les pistes que deixa; el d’ell és atrapar definitivament a un criminal que ja li està fugint de les mans.


On comença el ressentiment de la Mirora que la du a fer el que fa?
 Per respondre aquesta pregunta i donar-li un significat a tot, vos anim a llegir aquesta obra. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada