dijous, 11 d’abril del 2013

TRASPLANTATS



TRASPLANTATS


Avui he consultat novament el meu prestatge de llibres i he trobat Tasplantats. He recordat l’argument i a partir d’aquí m’he plantejat una sèrie de preguntes. Quina seria la vostra reacció si us diguessin que heu d’anar a viure a un altre país? Et sentiries el més desgraciat o en trauries el màxim de profit de l’experiència?


Trasplantats, de M. Rosa Vallribera, és una novel·la que tot i que va ser publicada a Barcelona l’any 1990 ens planteja una situació que es pot viure en el moment actual de crisi econòmica, en que moltes famílies deixen el seu país d’origen per cercar treball en països llunyans al seu.
Aquesta novel·la descriu la història de tres entorns familiars diferents que porten a una mateixa conseqüència: na Patricia, na Berta i n’Arnau han d’anar a viure en un altre país.


Cada un dels protagonistes va a viure a un lloc diferent, lluny del lloc on havien viscut sempre; assumint aquesta nova situació de  manera diferent: n’Arnau s’hi resigna, na Berta es sent la més desgraciada, mentre que na Patricia es queda amb el costat positiu de la seva nova vida.


Tots ells tenen una cosa en comú: el llessamí. Es tracta d’una planta que cada un d’ells porta el dia que se’n va. Els tres coincideixen a l’aeroport a la partida, es miren però cap es decideix a parlar amb el seu “parent de planta”. Arribats al seu destí, els tres protagonistes es demanen quina devia ser la raó d’una casualitat tan estranya i si, tal vegada, algun dia es tornarien a trobar.


Us anim a llegir aquesta novel·la que a través de diferents narracions ens condueix a viure diferents històries que tenen un objectiu comú, sentir diferents sentiments i, qui sap, si a aprendre a afrontar una situació com aquesta. Si et trasplanten del teu país a un altre no t’oblidis de na Berta, na Patricia i n’Arnau i procura treure el màxim de profit de l’experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada